علت ترک در دیوار هبلکس

علت ترک در دیوار هبلکس

ترک در دیوار هبلکس را می‌توان یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین مشکلات رایج در فرآیند ساخت‌و‌ساز دانست. ترک در دیوار هبلکس اغلب در اثر عوامل مختلفی رخ می‌دهد و تأثیرات مخربی را بر روی عملکرد سازه بر جای می‌گذارد. حال ممکن است برایتان سؤال پیش آید که ایجاد ترک در دیوار هبلکس چه عللی دارد؟ و چگونه می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد؟ در این مطلب از هبلکس رضوی به تمامی پرسش‌های شما درخصوص علت‌ ترک در دیوار هبلکس و راه‌های جلوگیری از آن پاسخ خواهیم داد. پیشنهاد می‌کنیم که مطالعه این مطلب را از دست ندهید و با ما همراه باشید.

علت ترک در دیوار هبلکس

علل ترک در دیوار هبلکس

عوامل مختلفی در ایجاد ترک در دیوار هبلکس دخیل هستند و موجب ناپایداری سازه در برابر شرایط محیطی می‌شوند. در ادامه به معرفی علل شایع ایجاد ترک در دیوار‌های هبلکسی می‌پردازیم:

۱. استفاده از بلوک‌های هبلکس بی‌کیفیت

توصیه می‌کنیم که در پروسه ساخت‌و‌ساز با بلوک‌ هبلکس حتماً از بلوک‌های باکیفیت و درجه‌یک استفاده کنید که در صورت عدم استفاده از مصالح باکیفیت با ترک‌هایی بر روی دیوار‌های سازه مواجه خواهید شد.

کیفیت متریال به‌کار‌رفته در ساخت بلوک هبلکس اهمیت بسیاری دارد و در کیفیت نهایی و عملکرد سازه نیز نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت. به‌ همین‌ خاطر توصیه می‌کنیم برای اطمینان از کیفیت بلوک هبلکس، این مصالح را از کارخانجات و نمایندگی‌های معتبر و رسمی مانند هبلکس رضوی خریداری کنید.

۲. اجرای نادرست دیوار‌های هبلکس

اجرای نادرست بلوک های هبلکس

اجرای نادرست بلوک‌ها یکی دیگر از علت‌های ترک در دیوار هبلکس محسوب می‌شود. چنانچه بلوک‌های هبلکس را بر‌ اساس استاندارد‌های لازم روی یکدیگر قرار ندهید و اطراف دیوار را نیز به‌خوبی عایق‌کاری نکنید، به‌مرور زمان با ترک دیوار‌های هبلکس مواجه می‌شوید. برای پیشگیری از بروز ترک دیوار توصیه می‌کنیم که اجرای دیوار‌های هبلکسی را به افراد متخصص و ماهر در این زمینه بسپارید.

۳. استفاده از چسب هبلکس نامرغوب

عدم استفاده از چسب هبلکس باکیفیت و مرغوب در اتصال بلوک‌های هبکس نیز می‌تواند موجب ترک در دیوار‌های سازه شود. دیوارچینی هبلکس نیاز بسیار کمی به ملات دارد و در این شرایط شما می‌توانید به جای ملات ماسه و سیمان از چسب‌های هبلکس مخصوص استفاده کنید. چسب هبلکس استفاده شده بایستی از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا ترک در دیوار‌های هبلکس رخ ندهد. برای خرید چسب هبلکس با کیفیت عالی و قیمت مناسب با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

۴. عدم پوشش درزهای هبلکس

بلوک‌های هبلکس دارای درز‌های عمودی هستند که بایستی به‌وسیله چسب مخصوص از طرفین به یکدیگر بچسبانید. چنانچه اتصال بلوک‌های هبلکس را به‌درستی انجام ندهید، در میان درز‌های هبلکس نوعی تنش حرارتی ایجاد می‌شود و در‌ نهایت به ترک دیوار‌ها منجر خواهد شد.

۵. استفاده از ملات سیمان به جای چسب هبلکس

استفاده از ملات سیمان به جای چسب هبلکس

برخی از سازندگان ترجیح می‌دهند که به‌جای چسب هبلکس از ملات سیمان برای اتصال بلوک‌ها استفاده کنند. این کار به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود؛ زیرا موجب بر هم ریختن ساختار بلوک‌ها می‌شود. بلوک‌های هبلکس از قدرت جذب بالایی برخوردار هستند و چنانچه از ملات ماسه و سیمان برای اتصال آن‌ها استفاده کنید، آب ناشی از ملات توسط بلوک‌ها جذب می‌شود و پس‌از مدتی به‌صورت ترک بر روی دیوار‌ها خود را نشان می‌دهد.

۶. عدم استفاده صحیح از رابیتس

اگر قصد دارید روی بلوک‌های هبلکس را سیمان‌کاری کنید بایستی پیش‌از انجام آن سطح بلوک‌ها را با رابیتس بپوشانید. چنانچه پوشاندن بلوک‌ها به‌درستی انجام نشود با ترک دیوار‌ها مواجه خواهید شد. به‌منظور جلوگیری از ترک دیوار‌های هبلکس توصیه می‌کنیم که از پیچ‌های اتصال رابیتس استفاده کنید.

۷. نشست زمین

نشست زمین در اثر عوامل مختلفی مانند کم شدن ذخایر آب زیرزمینی و حتی خشکسالی رخ می‌دهد. نشست زمین موجب ترک در دیوار‌ها می‌شود و آسیب مخربی به سازه وارد می‌کند. برای جلوگیری از ترک دیوار‌های هبلکسی توصیه می‌کنیم که پیش‌از شروع اجرای پروژه، محل ساخت را از لحاظ زمین‌شناسی مورد بررسی قرار دهید.

۸. وارد شدن ضربه و لرزش به دیوار‌ها

با‌وجود‌اینکه بلوک‌های هبلکس از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ اما در برابر ضربه و لرزش چندانی مقاومت ندارند. چنانچه به‌صورت مداوم به بلوک‌ها ضربه وارد شود و یا در معرض لرزش قرار بگیرند به‌مرور زمان با ترک در دیوار‌های هبلکس مواجه خواهید شد.

۹. عوامل بیرونی

از دیگر علت‌های ترک در دیوار هبلکس می‌توان به عوامل محیطی و بیرونی اشاره کرد. توصیه می‌کنیم که برای جلوگیری از ترک دیوار‌ها در اثر عوامل محیطی به‌هیچ‌عنوان در طول فصول خیلی گرم و سرد سال اقدام به ساخت‌و‌ساز نکنید. در غیر این صورت با ایجاد ترک بر روی دیوار‌ها مواجه می‌شوید. البته اگر شرایط انتظار را ندارید؛ بهتر است دمای آب را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که دمای ملات با دمای اتاق مطابقت داشته باشد.

۱۰. رطوبت بالا

همان‌طور که می‌دانید بلوک‌های هبلکس رطوبت و آب بسیاری را به خود جذب می‌کنند. در صورتی که رطوبت محیط بالا باشد، به‌مرور زمان آب اضافی به بافت بلوک‌ها نفوذ می‌کند و موجب تضعیف ساختار بلوک و در‌ نهایت ایجاد ترک در دیوار‌های هبلکسی می‌شود.

راه های جلوگیری از ترک دیوار هبلکس

راه های جلوگیری از ترک دیوار هبلکس

امروزه راه‌های مختلفی برای پیشگیری از ایجاد ترک در دیوار‌های هبلکس مطرح شده که شما می‌توانید با به کارگیری آن‌ها از ایجاد ترک در دیوار‌های سازه‌تان جلوگیری کنید. از کاربردی‌ترین و بهترین راه‌های پیشگیری از ترک دیوار هبلکسی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • طراحی و اجرای بلوک‌های هبلکس به‌صورت استاندارد
  • استفاده از بلوک‌های هبلکس مرغوب و درجه‌یک
  • استفاده از رابیتس و اتصالات مناسب آن
  • مصرف آب به‌اندازه کافی در ملات
  • اجرای اصولی دیوارها و رعایت فاصله مناسب
  • کنترل نشست سازه تا حد استاندارد
  • عدم اتصال درز‌های عمودی بلوک‌های هبلکس به یکدیگر

نتیجه‌گیری

در این مقاله از هبلکس رضوی به معرفی ۱۰ علل شایع و رایج ترک در دیوار‌های هبلکس پرداختیم که شناخت آن‌ها می‌تواند به شما در ساخت سازه‌ای با کیفیت و طول عمر بالا کمک شایانی بکند. از مهم‌ترین علت‌های ترک در دیوار هبلکس می‌توان به استفاده از بلوک‌های هبلکس نامرغوب و بی‌کیفیت اشاره کرد که موجب آسیب جدی به بافت سازه می‌شود. توصیه می‌کنیم که بلوک‌های هبلکس مورد نیازتان را از نمایندگی‌ها و کارخانجات معتبر خریداری کنید تا از کیفیت و قیمت آن خیالتان راحت باشد. کارخانجات هبلکس رضوی به‌عنوان تولیدکننده اصلی و برتر بلوک‌های هبلکس شناخته می‌شود که تمامی محصولات خود را با بهترین کیفیت تولید و با مناسب‌ترین در اختیار شما مشتریان محترم قرار می‌دهد.

هبلکس رضوی نمایندگی اصلی فروش محصولات کارخانجات هبلکس رضوی است که محصولاتی از قبیل بلوک هبلکس، چسب هبلکس رضوی، اتصالات هبلکس، پانل مسلح و وال مش را عرضه می‌کند. شما می‌توانید این محصولات را با بهترین قیمت و تضمین کیفیت از این مجموعه خریداری کنید. برای ثبت سفارش از طریق شماره‌تلفن ۰۹۱۵۹۱۲۴۵۳۰ با کارشناسان ما در هبلکس رضوی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه