تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی

بلوک سیمانی و بلوک هبلکس هر دو از دسته مصالح ساختمانی کاربردی و باکیفیت در عرصه ساخت‌و‌ساز محسوب می‌شوند. این دو بلوک را می‌توان از اجزای مهم در ساختمان‌سازی دانست که هر‌کدام از آن‌ها دارای مزایا و خصوصیات مخصوص به خود هستند و از لحاظ عملکرد و ساختار تا حدودی با یکدیگر متفاوت خواهند بود. حال ممکن است برایتان سؤال پیش آید که تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی در چیست؟ در این مطلب از هبلکس رضوی به بررسی و معرفی عمده تفاوت‌های هبلکس با بلوک سیمانی می‌پردازیم. پیشنهاد می‌کنیم که مطالعه این مطلب را از دست ندهید و با ما همراه باشید.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی

هر دو بلوک سیمانی و هبلکس ازجمله بلوک‌های ساختمانی محبوب و پرطرفدار محسوب می‌شوند که تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند. بررسی تفاوت‌ها و ویژگی‌های این دو بلوک موجب می‌شود تا در نهایت بهترین انتخاب را برای پروژه‌تان داشته باشید. در ادامه سعی داریم به بیان تفاوت‌های رایج هبلکس و بلوک سیمانی از چندین لحاظ بپردازیم:

  1. متریال به‌کار‌رفته در ساخت
  2. ابعاد
  3. وزن
  4. پروسه تولید
  5. ملات مصرفی
  6. عایق رطوبتی
  7. عایق حرارتی
  8. عایق صوتی
  9. زیست محیطی
  10. هزینه

در ادامه به معرفی و بررسی هریک از موارد ذکر شده به‌صورت مجزا می‌پردازیم:

۱. متریال به‌کار‌رفته در ساخت

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی بر اساس متریال به‌کار‌رفته در ساخت

مهم‌ترین تفاوت بلوک هبلکس و بلوک سیمانی را می‌توان در مواد اولیه و ترکیبات به‌کار‌رفته در ساخت آن‌ها دانست. بلوک سیمانی معمولاً از ترکیب آب، سیمان و سبکدانه شامل پوکه معدنی یا صنعتی تولید می‌شود؛ اما در مقابل بلوک هبلکس علاوه‌بر سیمان و آب، مواد دیگری از جمله پودر آلومینیوم، آهک و سیلیس را نیز درون خود جای می‌دهد. متریال به‌کار‌رفته در ساخت بلوک هبلکس موجب جذب آب بیشتر در بلوک می‌شود و از آسیب به سازه تا حد بسیاری جلوگیری می‌کند.

۲. ابعاد

از دیگر تفاوت‌های بلوک هبلکس و بلوک سیمانی می‌توان به ابعاد آن‌ها اشاره کرد. بلوک‌های هبلکس دارای ابعاد بزرگ‌تری نسبت به بلوک‌های سیمانی هستند؛ به‌ همین‌ خاطر از ویژگی‌هایی مانند حمل‌و‌نقل آسان و اجرای راحت برخوردار هستند. بلوک‌های سیمانی با وجود ابعاد کوچک‌تر از وزن کمی نیز برخوردار هستند و فرآیند اجرا و حمل‌و‌نقل را تا حدودی سخت می‌کنند. در ادامه به بیان ابعاد مختلف هر دوی این بلوک‌ها می‌پردازیم:

ابعاد بلوک هبلکس

ابعاد بلوک سیمانی

۸*۲۵*۶۰

۷*۲۰*۴۰

۱۰*۲۵*۶۰

۱۰*۲۰*۴۰

۱۲*۲۵*۶۰

۱۵*۲۰*۴۰

۱۵*۲۵*۶۰

۱۵*۲۰*۵۰

۲۰*۲۵*۶۰

۳. وزن

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی بر اساس وزن

وزن یکی از دیگر مشخصاتی است که بلوک سیمانی را از بلوک هبلکس متمایز می‌کند. بلوک‌های سیمانی دارای وزنی بین ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب هستند؛ درحالی‌که وزن بلوک‌های هبلکس نهایتاْ به ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب خواهد رسید.

افزایش وزن بلوک‌ها موجب افزایش وزن کلی سازه می‌شود و مقاومت سازه را نیز در برابر آسیب‌های احتمالی به‌شدت کاهش می‌دهد؛ به‌ همین‌ خاطر پیشنهاد می‌کنیم که از بلوک‌های سبک برای پروژه‌های خود استفاده کنید.

۴. پروسه تولید

هر دو بلوک سیمانی و هبلکس از لحاظ فرآیند تولید نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. بلوک سیمانی معمولاً به روش سنتی تولید می‌شود؛ یعنی ابتدا مواد اولیه با یکدیگر ترکیب شده و قالب‌زنی انجام می‌شود. پس‌از این بلوک‌های آماده شده به فضای دیگری منتقل می‌شوند تا عمل‌آوری بر روی آن‌ها انجام شود و در‌ نهایت در اختیار مشتریان قرار بگیرد.

اما تولید هبلکس این‌گونه نیست و در این فرآیند مواد اولیه پس‌از اندازه‌گیری اتوماتیک با یکدیگ ترکیب می‌شوند. پس‌از میکس توسط دستگاه قالب‌گیری به شکل مورد نظر درمی‌آیند و سپس قالب‌ها به‌همراه ملات درون کوره قرار می‌گیرند.

در فضای کوره با پودر آلومینیوم ترکیب می‌شوند و بلوک‌هایی حجیم و متخلخل تولید می‌شود. برای اتوکلاو کردن بلوک‌ها نیز آن‌ها را درون دستگاه قرار می‌دهند تا تحت فرآیند هوادهی قرار بگیرند و حباب‌های ریز هوا درون بلوک‌ها ایجاد شود. این پروسه موجب متخلخل شدن بلوک و کاهش چگالی ملات می‌شود و در‌ نهایت بلوکی بسیار سبک به دست شما خواهد رسید.

۵. ملات مصرفی

میزان ملات مصرفی در بلوک‌ها نیز یکی دیگر از تفاوت های هبلکس و بلوک سیمانی محسوب می‌شود. در واقع میزان ملات استفاده شده نه‌تنها وزن سازه را بیشتر می‌کند؛ بلکه هزینه‌های مربوط به ساخت پروژه را نیز افزایش می‌دهد؛ به‌ همین‌ خاطر خرید بلوکی با ملات مصرفی کمتر اولویت بسیاری از سازندگان است.

بلوک‌‌ AAC یا بلوک اتوکلاو به‌خاطر ابعاد بزرگی که دارند در مقایسه با بلوک‌های سیمانی ملات کمتری نیاز دارند و این ملات کمتر می‌تواند خاصیت عایق‌بندی آن را چندین برابر کند.

۶. عایق رطوبتی

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی بر اساس عایق رطوبتی

هر دو بلوک سیمانی و هبلکس در برابر رطوبت عایق خوبی محسوب می‌شوند؛ به‌ همین‌ خاطر می‌توان از آن‌ها در مناطق پربارش و مرطوب استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که میزان عایق بودن بلوک هبلکس در برابر رطوبت بیشتر از بلوک سیمانی است و این بلوک در برابر نفوذ رطوبت و آب مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. بلوک هبلکس به‌دلیل عایق رطوبتی بهتری که دارد موجب شده تا بیشتر مورد توجه سازندگان عرصه ساخت‌و‌ساز قرار بگیرد.

۷. عایق حرارتی

ضریب هدایت حرارتی را می‌توان یک فاکتور اساسی و کاربردی برای اندازه‌گیری بلوک‌ها و مصالح ساختمانی در برابر عبور حرارت است. هرچقدر این ضریب حرارت کمتر باشد، به‌مراتب سازه شما در برابر حریق مقاوم‌تر و عایق بهتری در برابر حرارت خواهد بود.

در‌حال‌حاضر ضریب هدایت حرارتی برای بلوک‌های سیمانی ۱ HTC و برای بلوک‌های هبلکس ۰/۱۲ HTC اندازه‌گیری شده است. بر اساس این مقادیر می‌توان نتیجه گرفت که بلوک هبلکس عایق بهتری در برابر حرارت است و از مقاومت حرارتی بالا برخوردار است و از نفوذ حرارت به داخل یا خارج از محیط کمک شایانی می‌کند.

۸. عایق صوتی

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی بر اساس عایق صوتی

هبلکس و بلوک سیمانی از لحاظ عایق‌بندی صوتی نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. عایق بودن بلوک در برابر صدا یا داشتن خاصیت آکوستیک را می‌توان یک خاصیت منحصر‌به‌فرد در بلوک‌ها دانست که موجب حفظ حریم شخصی افراد می‌شود. میزان مقاومت صدا در بلوک‌های سیمانی ۲۰ دسی بل و در بلوک‌های هبلکس ۴۵ دسی بل در نظر گرفته شده است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که بلوک هبلکس عایق بهتری در برابر صدا است و میزان صدای بسیار کمی را در مقایسه با بلوک سیمانی از خود عبور می‌دهد.

۹. زیست محیطی

بلوک هبلکس و بلوک سیمانی از لحاظ زیست محیطی و تولید ضایعات نیز با یکدیگر متفاوت هستند. میزان تولید ضایعات و پرتی در بلوک‌های هبلکس بسیار کمتر است و علاوه‌بر این قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند. تولید ضایعات کم و سازگاری بالا با محیط زیست برای هبلکس مزیتی محسوب می‌شود. همچنین این بلوک به‌دلیل عایق‌بندی خوبی که دارد از هدر رفتن انرژی نیز تا حد بسیاری جلوگیری می‌کند.

در مقابل بلوک‌های سیمانی قابل بازگشت به طبیعت نیستند و میزان تولید ضایعات نیز در آن بسیار بیشتر خواهد بود. همچنین این نوع بلوک هیچ گونه عایقی در برابر سرما و گرما ندارد؛ به‌ همین‌ منظور موجب هدر رفتن انرژی می‌شود.

۱۰. هزینه

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بلوک هبلکس و بلوک سیمانی مربوط به قیمت و هزینه‌های بلوک است. بلوک‌های هبلکس علاوه‌بر مزایای منحصر‌به‌فرد از قیمت مناسب‌تری نیز در مقایسه با بلوک‌های سیمانی برخوردار هستند. هبلکس رضوی به‌عنوان یکی از کارخانجات معتبر در زمینه بلوک هبلکس شناخته می‌شود که این بلوک را با بهترین کیفیت و متریال تولید و با مناسب‌ترین قیمت در اختیار شما قرار می‌دهد. برای ثبت سفارش و خرید بلوک هبلکس با کیفیت و قیمت عالی با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

بلوک هبلکس از لحاظ قیمت گران‌تر از بلوک‌های سیمانی است؛ با‌این‌‌حال ویژگی‌ها و خصوصیات هبلکس موجب شده تا قیمت آن چندان به چشم نیاید و امروزه نیز اغلب سازندگان کیفیت و عملکرد مصالح را اولویت قرار می‌دهند.

نتیجه‌گیری

در این مطلب از هبلکس رضوی به بیان عمده تفاوت‌های هبلکس و بلوک سیمانی پرداختیم که شما می‌توانید با مطالعه این تفاوت‌ها در‌ نهایت بهترین و مناسب‌ترین بلوک را برای پروژه‌تان انتخاب و از کارخانجات هبلکس رضوی با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید. کارخانجات هبلکس رضوی در استان‌های بیرجند، مشهد و تهران مشغول به فعالیت هستند و شما می‌توانید با توجه به نیاز پروژه و بودجه‌تان برای خرید هبلکس از این کارخانجات اقدام کنید. شما می‌توانید برای خرید بلوک هبلکس از این کارخانجات از طریق شماره‌تلفن ۰۹۱۵۹۱۲۴۵۳۰ با کارشناسان ما در هبلکس رضوی تماس بگیرید.

هبلکس رضوی نمایندگی اصلی فروش محصولات کارخانجات هبلکس رضوی است که محصولاتی از قبیل بلوک هبلکس، چسب هبلکس رضوی، اتصالات هبلکس، پانل مسلح و وال مش را عرضه می‌کند. شما می‌توانید این محصولات را با بهترین قیمت و تضمین کیفیت از این مجموعه خریداری کنید. برای ثبت سفارش  با کارشناسان ما در هبلکس رضوی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه