مزایا و معایب بلوک هبلکس

مزایا و معایب بلوک هبلکس

انواع بلوک‌ هبلکس امروزه با بهترین متریال و پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات تولید می‌شود؛ به همین‌ خاطر از مزایای فراوانی برخوردار است. این نوع بلوک به‌دلیل ویژگی‌های خاص و منحصر‌به‌فردی که دارد مورد توجه بسیاری از سازندگان ساختمان‌های تجاری و مسکونی قرار گرفته است. ناگفته نماند که بلوک هبلکس نیز مانند سایر مصالح ساختمانی با وجود مزایای فراوان، فاقد عیب نیست. هرچند که معایب هبلکس بسیار ناچیز هستند و اختلالی در فرآیند ساخت ایجاد نمی‌کنند. با‌این‌حال پیش‌از خرید بهتر است از مشخصات بلوک هبلکس و مزایا و معایب بلوک هبلکس آگاه شوید و در‌نهایت بر‌ اساس نیاز و مقدار بودجۀ خود اقدام کنید.

مزایای بلوک هبلکس

مزایای بلوک هبلکس

بلوک هبلکس دارای مزایا و قابلیت‌های بی‌شماری است که در ادامه سعی داریم به بیان مهم‌ترین مزایای این بلوک بتنی سبک بپردازیم:

  1. وزن بسیار سبک
  2. سرعت بالا در دیوارچینی
  3. خاصیت آگوستیک
  4. جلوگیری از هدر رفتن انرژی
  5. سازگاری بالا با محیط‌زیست
  6. مقاومت حرارتی بالا
  7. تولید ضایعات کم
  8. مونتاژ سریع و راحت
  9. غیر سمی بودن
  10. ماندگاری بالا

در ادامه به هر‌کدام از این مزایا به‌صورت مجزا می‌پردازیم:

۱. وزن بسیار سبک

یکی از مهم‌ترین مزایای بلوک هبلکس را می‌توان سبک وزنی آن در نظر گرفت. این بلوک حدود ۳ تا ۴ برابر سبک‌تر از بلوک‌های سنتی است و همچنین نسبت به بلوک‌های سیمانی نیز ۳۰ درصد وزن کمتری دارد.

۲. سرعت بالا در دیوارچینی

سرعت بالای بلوک هبلکس در دیوارچینی

وزن بسیار سبک و ابعاد بزرگ بلوک‌های هبلکس موجب می‌شود تا سرعت کارگران در فرآیند دیوارچینی افزایش یابد. همچنین با استفاده از این بلوک بتنی میزان ملات به‌کار‌رفته در سازه نیز بسیار کاهش پیدا می‌کند.

۳. خاصیت آکوستیک

یکی دیگر از محبوب‌ترین مزایای بلوک هبلکس را می‌توان خاصیت آگوستیک آن دانست. استفاده از این بلوک به‌عنوان مانع صوتی عمل می‌کند؛ به‌ همین‌ خاطر با نوعی خاصیت آکوستیک همراه است.

۴. جلوگیری از هدر رفتن انرژی

بلوک هبلکس دارای عایق حرارتی بسیار بالایی است؛ به‌همین‌خاطر از هدر رفتن انرژی محیط داخلی سازه تا حد بسیاری جلوگیری می‌کند. همچنین با استفاده از بلوک هبلکس دیگر نیازی به اجرای عایق‌بندی مکمل در ساختمان ندارید.

۵. سازگاری بالا با محیط‌زیست

بلوک‌های هبلکس با مواد درجه‌یک و غیرسمی ساخته می‌شوند؛ ازاین‌رو هیچ اشکالی در محیط‌زیست به وجود نمی‌آورند. این بلوک بتنی سبک دوستدار محیط‌زیست است و در چندین سال اخیر بسیاری از سازندگان از این بلوک در ساخت سازه‌های خود استفاده می‌کنند.

۶. مقاومت حرارتی بالا

وجود هوا در بافت متخلخل بلوک‌های هبلکس و استفاده از متریال درجه‌یک در ساخت این بلوک موجب شده تا ضریب حرارتی بسیار کمی داشته باشد. بلوک هبلکس در برابر هدر رفتن انرژی مقاومت خوبی دارد و این مسئله هزینه‌ها را در فرآیند بهره‌برداری به‌حداقل می‌رساند.

۷. تولید ضایعات کم

تولید ضایعات کم بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس بر‌ اساس ابعاد مورد نظر مشتری طراحی و تولید می‌شوند و علاوه‌بر این، قابلیت برشکاری نیز دارند. این مسئله موجب کاهش چشمگیر ضایعات تولیدشده در فرآیند دیوارچینی می‌شود.

۸. مونتاژ راحت و سریع

مونتاژ سریع و راحت بلوک هبلکس

از‌آنجایی‌که بلوک‌های هبلکس دارای وزن سبک و کارکرد راحتی هستند، فرآیند مونتاژ آن‌ها نیز سریع‌تر و هموارتر است. همچنین مونتاژ سریع پروسه ساخت را نیز کوتاه‌تر می‌کند.

۹. غیر سمی بودن

هیچ‌گونه گاز و مواد سمی درون ترکیب بلوک هبلکس وجود ندارد؛ به‌ همین دلیل این بتن سبک برای انسان و حیوانات بی‌خطر است.

۱۰. ماندگاری بالا

ماندگاری بالای بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس از مواد غیرآلی ساخته می‌شوند و به‌خاطر مقاومت بالا در برابر رطوبت و قارچ از طول عمر بیشتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی برخوردار هستند. ناگفته نماند که هبلکس از نظر مقاومت فشاری و شرایط جوی مختلف نیز عملکرد مناسبی از خود نشان می‌دهد.

معایب بلوک هبلکس

معایب بلوک هبلکس

بلوک هبلکس نیز مانند سایر بلوک‌های سنتی دارای معایبی هر‌چند ناچیز است که در ادامه سعی داریم به بیان آن‌ها بپردازیم:

  1. قیمت نسبتاً بالا
  2. تنوع رنگی محدود
  3. نشست تیغه‌های بلوک هبلکس
  4. جذب آب نامناسب
  5. ایجاد ترک در دیواره‌های هبلکس
  6. عدم تحمل باربری
  7. عدم مقاومت کافی در برابر نویز ضربه‌ای

در ادامه این معایب را به‌صورت کامل‌تر شرح می‌دهیم:

۱. قیمت نسبتاً بالا

قیمت بالای بلوک‌های هبلکس را می‌توان یکی از معایب اصلی این مصالح ساختمانی دانست. در واقع عملکرد و قابلیت‌های بی‌شمار بلوک هبلکس موجب شده تا نسبت به سایر مصالح ساختمانی مانند بلوک‌های سیمانی سبک، بلوک معمولی و بلوک آجری از قیمت بالاتری برخوردار باشد.

۲. تنوع رنگی محدود

تنوع رنگی محدود بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس امروزه در چندین رنگ محدود تولید و در روانه بازار می‌شوند. ازاین‌رو در زمینه زیبایی کاربرد چندانی ندارند و عمدتاً در زمینه نازک‌کاری استفاده می‌شوند.

۳. نشست تیغه‌های بلوک هبلکس

نشست تیغه های بلوک هبلکس

معمولاً بلوک‌های هبلکس به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که پس‌از طی چندین سال تحت تأثیر بارگذاری، به‌مرور نشست می‌کنند.

۴. جذب آب نامناسب

یکی دیگر از معایب بلوک هبلکس را می‌توان جذب آب بالای این بلوک دانست. در واقع بلوک‌های هبلکس در لایه اولیه خود مقدار فراوانی آب جذب می‌کنند و این مسئله موجب شده تا سازندگان پیش‌از هر عملیاتی دیوار‌های سازه را به‌صورت کامل خیس کنند.

۵. ایجاد ترک در دیواره‌های هبلکس

با گذر زمان و نشست تیغه‌های بلوک هبلکس شما ترک‌هایی را بر روی دیوار مشاهده می‌کنید که این مسئله را می‌توان از معایب بلوک‌های هبلکس دانست.

۶. عدم تحمل باربری

عدم تحمل باربری بلوک هبلکس

به‌طور‌کلی بلوک هبلکس به‌دلیل ساختار متخلخل و مقاومت فشاری قابلیت استفاده به‌عنوان دیوار باربر را ندارد. در صورتی که امروزه برخی بلوک‌های سیمانی با استاندارد ۱-۷۰ به‌عنوان بلوک باربر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۷. عدم مقاومت کافی در برابر نویز ضربه‌ای

بلوک هبلکس با‌وجود‌اینکه عایق صوتی ایده‌آل در برابر صداهای آزاردهنده محسوب می‌شود؛ اما مقاومت چندانی در مقابل نویز‌های ضربه‌ای ندارد و در این زمینه چندان مؤثر عمل نمی‌کند.

نتیجه‌گیری

بلوک هبلکس در چندین سال اخیر به‌دلیل مزایا و قابلیت‌های بی‌شمار مورد توجه بسیاری از سازندگان عرصه ساختمانی قرار گرفته است. سبک وزنی را می‌توان مهم‌‌ترین ویژگی مثبت این بلوک بتنی سبک دانست که عملکرد و قیمت آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بلوک هبلکس با وجود مزایای فراوان، دارای معایبی است که در اغلب موارد بی‌اهمیت هستند. اگر قصد خرید بلوک هبلکس را از مجموعه هبلکس رضوی دارید پیشنهاد می‌کنیم پیش‌از خرید مزایا و معایب را مورد توجه قرار دهید تا در‌نهایت خریدی با کیفیت و مطابق با نیازتان داشته باشید.

هبلکس رضوی، نمایندگی اصلی فروش محصولات کارخانجات هبلکس رضوی است که محصولاتی از قبیل بلوک هبلکس، چسب هبلکس، اتصالات هبلکس، پانل مسلح و وال مش عرضه می‌کند. شما می‌توانید این محصولات را با بهترین قیمت و تضمین کیفیت از این مجموعه خریداری کنید. برای ثبت سفارش از طریق شماره‌تلفن ۰۹۱۵۹۱۲۴۵۳۰ با کارشناسان ما در هبلکس رضوی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه